De ogen en oren in úw buurt!

Wij wensen iedereen veilige Kerstdagen!

1: Zorg voor goede buitenverlichting
Iemand met slechte bedoelingen wordt liever niet gezien door de buren. Verlicht daarom de ingangen van je woning voldoende. Neem bijvoorbeeld verlichting die automatisch aan gaat zodra het donker wordt. Zo valt het ook niet op als je een avondje niet thuis bent want de lampen gaan altijd aan.

2: Laat bij afwezigheid ook binnen wat verlichting aan
Zeker in de avond is het duidelijk dat in een pikdonker huis niemand thuis is. Met de feestdagen zijn veel mensen in de avond nog op stap en daarom neemt het aantal inbraken toe in deze periode. Tegenwoordig zijn er steeds meer slimme oplossingen om je lampen aan en uit te zetten op een programma. Met een lampje aan zal een inbreker minder snel in de gaten hebben of er iemand thuis is of niet.

3: Let op je vuilnis en oud papier
Kerstcadeautjes zijn ontzettend leuk om te krijgen en ook net zo leuk om te stelen. Pas daarom op als je het oud papier aan de straat zet. Inbrekers zien ook direct dat je een mooie nieuwe TV hebt als je de doos zichtbaar aan straat zet. Let met je afval daarom ook op dat een inbreker niet in de verleiding komt door te verklappen wat voor duur spul in jouw huis te vinden is.

4: Maar natuurlijk de belangrijkste tip:
Blijf verdachte situaties delen met je buren. 
Buurtpreventie kost niks en kan in allerlei situaties levens redden! Natuurlijk promoten wij de Nextdoor app. Gebruik van een specifieke app voor dit doel helpt om in urgente situaties sneller op de hoogte te zijn en hulp te kunnen bieden. Jij wilt toch ook dat jouw buurman je helpt als je in nood bent!?

Meer tips vind u op onze website

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
nl_NLNederlands