Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht

Weblog | Buurtpreventie

Bescherm je snel tegen internetcriminelen

buurtpreventie   
Reacties uitgeschakeld voor Bescherm je snel tegen internetcriminelen
apr 05

4 simpele stappen

Bescherm je snel tegen internetcriminelen die op je persoonsgegevens uit zijn:

 1. Installeer direct updates
 2. Leer foute links herkennen
 3. Maak regelmatig een back-up
 4. Gebruik sterke wachtwoordenBekijk hier de verschillende stappen: 4-stappenplan

Over de campagne: Klik hier

bron: veiliginternetten.nl

Please follow and like us:

Is uw wachtwoord sterk genoeg?

buurtpreventie   
Reacties uitgeschakeld voor Is uw wachtwoord sterk genoeg?
apr 03

Een sterk wachtwoord is belangrijk om je persoonlijke gegevens te beschermen. Veliginternetten.nl helpt je bij het controleren van de sterkte van je wachtwoord en het aanmaken van een nieuw wachtwoord als dat nodig is. Ook lees je wat een wachtwoordmanager is, hoe je een sterk wachtwoord bedenkt en veilig omgaat met je wachtwoord.

De sterkte van je wachtwoord controleren (KLIK HIER)

Please follow and like us:

Je auto zit op slot. Weet je het écht zeker?

buurtpreventie   
Reacties uitgeschakeld voor Je auto zit op slot. Weet je het écht zeker?
mrt 26

Je doet je auto op slot met een elektronische sleutel. Waterdicht systeem zou je zeggen. Vergis je niet. Met 40,- euro en een internetverbinding kan elke dief een apparaatje kopen en het signaal van je sleutel onderscheppen. En weg is je laptop…

Auto inbraak: dieven gaan ook met hun tijd mee

Je auto op slot doen met een gewone sleutel, dat lijkt nu zo ouderwets. Auto’s worden al jaren standaard geleverd met centrale deurvergrendeling met een afstandsbediening in de autosleutel of sleutelhanger. Dat zorgt ervoor dat auto’s beter worden afgesloten. Of toch niet? Een tijd zorgde dat voor een goede inbraakbeveiliging, maar dieven gaan helaas ook met hun tijd mee.

Auto inbraak kan nu zonder moeite

Op internet zijn er nu kastjes te koop waarmee criminelen het signaal van een elektronische autosleutel kunnen onderscheppen. Simpelweg betekent dat, dat het signaal van je sleutel je auto nooit bereikt als een autocriminieel dat kastje in jouw omgeving gebruikt. Je auto gaat dus niet op slot. Vooral als je even snel een boodschap gaat doen, ben je een gewillig slachtoffer. Aangezien je auto gewoon open is, kan een autocrimineel zonder al te veel moeite en onopvallend alles uit je auto stelen. En als jij terugkomt van boodschappen doen, is je auto open en zijn je waardevolle spullen weg.

Hoe voorkom je dit?

Check na het parkeren altijd of je auto wel écht op slot is. Je kan ‘m bijvoorbeeld nog een keer met je afstandsbediening op slot doen of even de deur controleren. Het kan je een hoop gedoe schelen… Eenmaal thuis helpt het als je de sleutel in een stalen bakje of lseutelkast opbergt. Zo kan het signaal van je sleutel niet onderschept worden.

Bron: Allsecur

Please follow and like us:

Hoe veilig is uw buurt?

buurtpreventie   
Reacties uitgeschakeld voor Hoe veilig is uw buurt?
mrt 23

Veilig wonen doet u natuurlijk het liefst in een veilige buurt. Samen met uw buren kunt u ervoor zorgen dat uw buurt minder aantrekkelijk is voor inbrekers. U kunt ook uw gemeente en wijkagent hierbij betrekken en om advies en hulp vragen. Ook een PKVW-certificaat kan helpen om uw woning veiliger te maken.

In het CCV Basisregistratiesysteem staan 725.668 woningen (stand 23 augustus 2016) die het certificaat Beveiligde Woning hebben. In 2015 zijn er ruim 16.000 woningcertificaten bijgekomen.

Aantal woninginbraken

Op deze kaart van de politie vindt u actuele gegevens over hoeveel woninginbraken en pogingen tot inbraak er (in uw buurt) zijn geweest. Dat doet u door een postcode of plaatsnaam in te vullen in het zoekveld.

 

Please follow and like us:

PKVW inbraakpreventie

buurtpreventie   
Reacties uitgeschakeld voor PKVW inbraakpreventie
mrt 21

Het PKVW-certificaat Beveiligde Woning ontvangt u als uw huis aan een aantal eisen voldoet. In het kort zijn die eisen:

 • Gecertificeerd hang-en-sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels.
 • Verlichting bij de buitendeuren.
 • Zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat.
 • Rookmelders op iedere etage en op de juiste plek.

Het certificaat geeft aan dat uw woning voldoet aan de eisen van een goed beveiligd huis. Maar dat is meer dan alleen hang-en-sluitwerk. Het gaat ook om het juiste gebruik van de sloten, het gebruik van goede verlichting in en om uw woning. En de inzet van sociale controle. Dit hele pakket valt onder het Politiekeurmerk Veilig wonen.

Please follow and like us:

Veilig Thuis

buurtpreventie   
Reacties uitgeschakeld voor Veilig Thuis
mrt 19

Als de bel gaat en u weet niet wie er voor uw deur staat, dan kunt u beter niet zomaar spontaan de deur open. Want steeds meer senioren zijn slachtoffer van babbeltrucs en het aantal woningovervallen op 55-plussers stijgt. Na een lichte daling in het aantal overvallen op 55-plussers vorig jaar ten opzichte van 2010, zijn het er de eerste maanden van dit jaar al meer dan in 2011 in diezelfde periode.

Kierstandhouder

Annemiek Waterborg is bijna 60 jaar. Ze woont op zichzelf in Rotterdam. Annemiek heeft het prima naar haar zin en is actief met vrijwilligerswerk en hobby’s. In een video geeft Annemiek een paar simpele tips om de veiligheid thuis te verbeteren, zoals bijvoorbeeld het gebruik van een kierstandhouder. De film hoort bij de campagne ‘8 tips voor uw veiligheid thuis’. Hij is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het ministerie van Veiligheid en Justitie, ANBO en de gemeente Rotterdam.

Preventie woningovervallen

ANBO heeft, op verzoek van het ministerie van Veiligheid en Justitie, ook voorlichters opgeleid, die desgewenst in het land bijeenkomsten verzorgen: Preventie Woningovervallen Senioren.

Please follow and like us:

Voorkom inbraak

buurtpreventie   
Reacties uitgeschakeld voor Voorkom inbraak
nov 03

Voorkom inbraak

Gemiddeld wordt in Nederland ieder jaar in twee procent van de woningen ingebroken. Door kleine aanpassingen is uw woning al een stuk veiliger en is schade te voorkomen.

Houd waardevolle spullen uit het zicht

Een inbreker is meestal op zoek naar geld, autosleutels, bankpasjes, sieraden en waardevolle apparatuur. Probeer deze spullen daarom zoveel mogelijk uit het zicht te houden en bewaar ze niet op voor de hand liggende plaatsen. Zoals autosleutels in uw jaszak aan de kapstok of op het kastje in de gang. Laat geld en bankpasjes niet slingeren.

Check uw woning op zwakke plekken

Voordat u uw woning gaat beveiligen is het verstandig om uw woning te controleren op zwakke plekken. Controleer uw woning op het volgende:

Hang- en sluitwerk
Veel zwakke plekken zijn te verhelpen door vervanging of bijplaatsing van hang- en sluitwerk. Sloten en scharnieren hebben een kwaliteitskenmerk gekregen: één ster (standaard), twee sterren (zwaar) of drie sterren (extra zwaar). Hoe meer sterren, hoe veiliger het slot of scharnier.

Deuren
Bij veel voordeuren is het mogelijk om met een ijzerdraadje door de brievenbus de voordeur te openen. Zorg er daarom altijd voor dat u deze bij het verlaten van uw woning op slot draait.

Buitendeuren hebben een standaard, zwaar of extra zwaar cilinderslot. Door anti-inbraakprofielen op de rand van de deur en het kozijn is het onmogelijk om met een breekijzer tussen kieren te wrikken. Bijzetsloten op knie- en/ of ooghoogte bieden extra bescherming. En voor optimale veiligheid is de buitendeur aan de hangzijde voorzien van stevige scharnieren met dievenpinnen en dievenklauwen.

Dubbele balkon- en tuindeuren hebben vaak een spanjoletsluiting die niet op slot kan. Dit kan wel als u een los spanjoletslot of een afsluitbaar spanjoletmechanisme plaatst. Voor schuifdeuren is een cilinderslot, een zwenkschootslot met een haak of een schuifpuibeveiliger het meest veilig.

Garagedeuren die toegang bieden tot uw woning kunt u voorzien van een extra slot of speciale garagedeurbeveiliging.

Ramen
Kijk of uw ramen voorzien zijn van sterke scharnieren, dievenpinnen, dievenklauwen, oplegraamsluitingen, opdekcilindersloten en/ of solide raamuitzetters. Deze materialen beschermen uw woning allemaal tegen inbraak via ramen. Heeft uw woning kleine ramen en/ of smalle bovenlichten? Dan kunt u anti-inbraakspijlen gebruiken.

Zorg voor goede verlichting

Inbrekers werken meestal in het donker en uit het zicht. Het is daarom belangrijk dat u uw deuren en ingangen goed verlicht. Lampen met een bewegingsmelder helpen tegen inbraken ’s avonds en ’s nachts. Ze springen aan als de infraroodsensor bewegingen signaleert.

Een woning met brandende verlichting geeft de inbreker de indruk dat u thuis bent. Schakelklokken zorgen ervoor dat lampen op bepaalde tijden vanzelf aan- of uitgaan. Een schemerschakelaar doet hetzelfde van zonsondergang tot zonsopkomst. Zo lijkt het dus dat er ’s avonds altijd iemand thuis is.

Please follow and like us:

Voorkom brand

buurtpreventie   
Reacties uitgeschakeld voor Voorkom brand
nov 02

Elk jaar zijn er in Nederland ongeveer 9.000 woning- en schoorsteenbranden. Dat zijn er gemiddeld 250 per dag! Onvoorzichtigheid, spelen met vuur en storingen of defecten in apparaten zijn de belangrijkste oorzaken van brand.

De veroorzaker van brand is meestal een vlam, vonk, sigarettenpeuk, kachel, beschadigd elektriciteitsdraad of een elektrisch apparaat. Ben daarom altijd alert als u bezig bent met dingen die in brand kunnen vliegen of tot brand kunnen leiden. Voorkomen is altijd beter dan blussen. Met deze eenvoudige maatregelen maakt u de kans op brand een stuk kleiner.

Tips om brand te voorkomen

 • Maak het filter van uw wasdroger na elke droogbeurt schoon. Gebruik de wasdroger alleen als er iemand thuis is. Bij de huishoudelijke apparaten die brandt veroorzaken staat de wasdroger op nummer 1!
 • Gaat u slapen of verlaat u uw woning? Zet dan alle apparaten die een risico vormen uit en niet op stand-by stand. Denk hierbij aan computers en televisies. Televisies op stand-by stand vormen een belangrijke oorzaak van woningbranden.
 • Laat nooit een braadpan of een frituurpan, een brandende haard of kaarsen onbewaakt achter.
 • Hang pannenlappen en theedoeken niet te dicht bij het fornuis en vervang regelmatig het filter van de afzuigkap.
 • Zet brandende kaarsen nooit in de buurt van gordijnen, meubels en ander brandbaar materiaal. Zorg voor onbrandbare en stabiele kandelaars.
 • Laat kleine kinderen nooit alleen met brandende kaarsen.
 • Onderhoud uw schoorsteen goed.
 • Rook nooit in bed.
 • Houd in flats de vluchtwegen (galerijen, trappenhuizen) vrij van obstakels en brandbare materialen.

Zo bent u goed voorbereid

 • Plaats één of meer rookmelders in hal, gang of trapopgang en onderhoud deze goed. Rookmelders kunnen u veel leed en schade besparen en zijn niet duur.
 • Houd een brandblusser of blusdeken paraat in de keuken. Een blusdeken is een perfect blusmiddel bij een vlam in de pan of kleding die in brand staat.

Bij brand telt elke seconde!

Wegwezen, dat is van levensbelang bij brand! Zorg dat u snel kunt vluchten. Maak hiervoor samen met uw gezinsleden een vluchtplan:

 • Kijk wat de kortste en veiligste route naar buiten is.
 • Koop een vluchtladder voor de bovenverdieping.
 • Leg huissleutels altijd op een vaste plek.
 • Zorg dat de route niet versperd wordt door bijvoorbeeld fietsen, kratten, etc.
 • Oefen de vluchtroute samen.
Please follow and like us:

Handige app! Stop Heling, weet wat je koopt

buurtpreventie   
Reacties uitgeschakeld voor Handige app! Stop Heling, weet wat je koopt
nov 02

Via internet en opkopers worden veel tweedehands spullen aangeboden. Soms is de prijs te mooi om waar te zijn. En voor je het weet, koop je een gestolen product. Je maakt je dan schuldig aan heling. Voorkom heling en controleer op de website Stopheling.nl of de app Stopheling of het aangeboden product bij de politie als gestolen geregistreerd staat. Registreer daarnaast zelf je spullen in de Stop Heling app.

Daarnaast kun je ook kentekens checken of ze als gestolen geregistreerd staan.

Spullen registreren

Het lijkt misschien veel werk, al je waardevolle spullen registreren in de Stopheling app. Maar zo’n checklist maken is wel heel handig, want:

 • Met een checklist van je waardevolle spullen kun je na diefstal eenvoudig nagaan wat er gestolen is. En bij brand wat er verloren is gegaan. Zo kun je de politie en je verzekeraar goed informeren om welke spullen het gaat.
 • Je hebt meer kans je waardevolle spullen weer terug te krijgen. Ze staan dan namelijk goed omschreven in de aangifte bij de politie.
 • Een goede registratie helpt de politie bij het opsporen van de dader. Zo werken we samen aan het terugdringen van diefstal en inbraak.
 • Een checklist is ook handig voor het afsluiten van de juiste verzekering. Dan weet je precies wat je bezittingen waard zijn en betaal je niet te veel premie.

Spullen controleren

Het is belangrijk om te controleren of een tweedehands product gestolen is. Omdat je:

 • diefstal in stand houdt als je bewust of onbewust gestolen spullen koopt;
 • je (ook onbedoeld) schuldig maakt aan heling en dat is strafbaar;
 • de politie helpt bij opsporing van dieven als je via Stopheling.nl of de app Stopheling een gestolen goed vindt.

Meer informatie vind je op de website Stop Heling.

Please follow and like us:

Kinderen zien dingen anders – veilig jong zijn

buurtpreventie   
Reacties uitgeschakeld voor Kinderen zien dingen anders – veilig jong zijn
nov 01

De ontdekkingsdrift van jonge kinderen is meestal niet te stuiten. Keukenkastjes worden uitgespit, kopjes op tafel zijn niet meer veilig en een sleutel verdwijnt al snel in een stopcontact. Deze ontdekkingstochten zijn goed voor de ontwikkeling van uw kind, maar veiligheidsmaatregelen zijn nodig. Want wist u dat jaarlijks 24.000 kinderen tussen de 0 en 4 jaar naar het ziekenhuis moeten vanwege een ongeluk in huis?

Wat u kunt doen:

 • Bevestig plastic beveiligingsplaatjes in uw stopcontacten.
 • Zet planten buiten het bereik van kinderen zodat ze niet op giftige blaadjes kunnen kauwen.
 • Blokkeer trappen met goed afsluitbare hekjes.
 • Rond scherpe hoeken van tafels af met zachte beschermhoeken.
 • Bewaar schoonmaakspullen en medicijnen buiten het bereik van kinderen.
 • Gebruik deurbeveiliging op deuren die uw kind niet mag openen.
 • Gebruik een deurbuffer om te voorkomen dat er vingertjes tussen de deur komen.
 • Scherm open haard en kachel af.
 • Zorg ervoor dat de ovendeur niet gemakkelijk opengaat.
 • Bind touwtjes van gordijnen en jaloezieën op; kinderen kunnen erin verstrikt raken.
Please follow and like us:

Veilig wonen op oudere leeftijd

buurtpreventie   
Reacties uitgeschakeld voor Veilig wonen op oudere leeftijd
okt 31

Ouderen blijven steeds langer zelfstandig wonen. Dat is heel goed, maar het is wel belangrijk om de woonomgeving aan de passen aan eventuele lichamelijke beperkingen. Met enkele kleine ingrepen kunt u uw wooncomfort en veiligheid eenvoudig vergroten! Enkele tips:

 • Bevestig steunbeugels op plaatsen waar extra houvast nodig is, bijvoorbeeld in de badkamer of bij zware deuren.
 • Zorg voor goede verlichting: zowel binnen als buiten uw huis.
 • Maak het toegangspad naar uw woning zo’n 90 centimeter breed en vrij van obstakels.
 • Zorg ervoor dat traptreden antislip zijn gemaakt met vloerbedekking of een ruw laagje. Zo voorkomt u uitglijden.
 • Breng een antislipmat aan in bad en douche.

Voor het aanvragen van hulpmiddelen of aanpassingen aan uw woning kunt u terecht bij uw gemeente. Vraag naar de Wet maatschappelijke ondersteuning. Als uw aanvraag is goedgekeurd helpt Mooiland u graag bij de uitvoering

Please follow and like us:

Houd de dief … buiten de deur

buurtpreventie   
Reacties uitgeschakeld voor Houd de dief … buiten de deur
okt 30

Het overgrote gedeelte van het dievengilde houdt er nu eenmaal van om in te breken in het donker. Oktober, november, december, januari en februari zijn duidelijk hun favoriete maanden, wat natuurlijk niet wil zeggen dat ze de rest van het jaar lekker lui in hun stoel blijven zitten. Ze hebben een gloeiende hekel aan licht, wat natuurlijk logisch is want wat ze uitspoken kan het daglicht immers niet verdragen. Dieven hebben een grote hekel aan schriklichten. Dat is een lamp die aanspringt zodra iemand uw erf op komt lopen. Het valt voorbijgangers immers dan ook op. Dit schijnt zelfs nog beter te werken dan permanente verlichting.

 • Gaat u op vakantie? Koop dan een tijdschakelaar, zodat uw huis altijd bewoond lijkt. Laat de lamp niet elke dag op hetzelfde moment aanspringen.
 • Ruim de ladders en trapjes op als u op vakantie gaat, want ze zijn dan zo binnen. En doe de ramen en deuren natuurlijk dicht als u weggaat.
 • Geef dieven ook geen aanleiding om te gaan inbreken, en leg de dure dingen uit het zicht, of nog beter neem het mee.
 • Monteer goede sloten bij u op deuren en ramen. Sloten met een Politiekeurmerk Veilig Wonen hebben hierbij absoluut de voorkeur.
 • Zorg ervoor dat iemand bij u de post doet als u op vakantie bent, want een volle brievenbus is heel uitnodigend voor de dieven.
 • Schrijf niet op de sociale media op internet dat u op vakantie gaat, want dan maakt u ze het wel heel makkelijk.
Please follow and like us:

Donkere dagen tips – 5

buurtpreventie   
Reacties uitgeschakeld voor Donkere dagen tips – 5
okt 27
 • Zorg dat er geen ladders, vuilcontainers of andere hulpmiddelen bij uw woning staan die het inbrekers makkelijk maken om naar binnen te klimmen.
 • Zorg voor goed zicht op uw woning en dat inbrekers zich niet kunnen verschuilen achter struiken, muren en schuttingen in de tuin.
 • Zet inbrekers in het licht via buiten verlichting met sensoren. Gebruik hiervoor een tijd- of schemerschakelaar. Laat ook in thuis licht branden als u even weg bent.
 • Spreek met uw buren af een oogje in het zeil te houden. Gebruik Nextdoor, een buren-app, om elkaar te informeren.
Please follow and like us:

Donkere dagen tips – 4

buurtpreventie   
Reacties uitgeschakeld voor Donkere dagen tips – 4
okt 26

Beproefde methoden om in te breken

Woninginbraak kan een grote impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en misschien waardevolle spullen meegenomen. Helaas komt woninginbraak regelmatig voor. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken. Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.

Lees verder en bekijk diverse voorbeeld films

Lees verder en bekijk diverse voorbeeld films

Please follow and like us:

Donkere dagen tips – 3

buurtpreventie   
Reacties uitgeschakeld voor Donkere dagen tips – 3
okt 25

Misdaad in Kaart

Op Misdaad in Kaart kunt u zelf zien of en waar er de afgelopen drie maanden in uw omgeving is ingebroken. Pogingen en inbraken worden getoond. De kaart wordt maandag tot en met vrijdag dagelijks voor 8.30 uur bijgewerkt. Om de privacy van gedupeerden te waarborgen, worden inbraken getoond in stippen op de kaart. De stip, met daarin het aantal inbraken, staat exact in het midden van een viercijferig postcodegebied. De stip komt dus niet overeen met een specifieke woning. Na een klik op het bolletje in een postcodegebied verschijnt een venster. De datum die hierin staat, is de datum waarop de politie kennisnam van de inbraak.

Lees verder

Please follow and like us:

Donkere dagen tips – 2

buurtpreventie   
Reacties uitgeschakeld voor Donkere dagen tips – 2
okt 24

Je trekt al gauw ‘even snel’ de deur achter je dicht. Bijvoorbeeld als je een boodschap gaat doen of even naar de buren loopt. Maar een inbreker heeft maar ‘heel even’ nodig om binnen te komen. Gelukkig kunnen simpele handelingen een inbraak helpen voorkomen!

Doe daarom altijd de ramen dicht, draai de deur op slot en zorg dat je huis een bewoonde indruk maakt. Monteer daarnaast stevig hang- en sluitwerk en laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten.

Wist je dat?
De meeste inbraken overdag gepleegd worden.
Inbrekers de raarste dingen meenemen, zoals paraplu’s, rollators en strijkijzers.

Please follow and like us:

Donkere dagen tips – 1

buurtpreventie   
Reacties uitgeschakeld voor Donkere dagen tips – 1
okt 23

Laat het licht aan
Bent u niet thuis? Laat het licht aan. Verlichting geeft een bewoonde indruk. Gebruik een tijdschakelaar en vergeet de buitenlamp niet.

Doe niet zomaar open
Gebruik raam, deurspion, intercom of kierstandhouder om te zien wie er aan de deur is voor u opendoet.

Doe de deur op slot
Sluit de ramen en doe de deur goed op slot als u weg gaat. Laat de sleutel er niet inzitten. Zorg voor goed hang- en sluitwerk.

Bel 112 bij verdachte situaties
Ziet u iets verdachts, waarschuw dan de politie via 112.

Please follow and like us:

WAARSCHUWING VOOR ANDROID DOUBLE LOCKER!

buurtpreventie   
Reacties uitgeschakeld voor WAARSCHUWING VOOR ANDROID DOUBLE LOCKER!
okt 13

Onderzoekers van ESET hebben DoubleLocker ontdekt, een innovatief stuk Android Malware die door middel van een slimme infectiemethode en twee krachtige functies geld afhandig maakt van slachtoffers.

De kwaadaardige code in dit stuk malware is in staat de pincode van de telefoon te veranderen en versleutelt ook nog eens de bestanden. Deze combinatie is nog nooit eerder gezien en zou weleens serieus de opkomst kunnen betekenen van Android Ransomware,” reageert Dave Maasland, Managing Director van ESET Nederland.

Naast het feit dat deze malware in de categorie ransomware valt, is het gebouwd op de fundering van een banking trojan. “Het zou zeer gemakkelijk zijn voor de aanvallers om ook functionaliteiten toe te voegen en betaalinformatie te stelen, dit zou de malware in een Ransom-Banker kunnen veranderen, een dergelijk voorbeeld is in 2017 al als testversie gezien.” waarschuwt Dave Maasland.

DoubleLocker verspreidt zich op dezelfde manier als de banking trojan door zich op gecompromitteerde websites voor te doen als Adobe Flash Player. Bij het openen van de app wordt activatie van de accessibility service met de naam “Google Play Service” opgevraagd. Nadat deze is verkregen, gebruikt het de toestemming om administrator rechten te activeren en zich als de Home applicatie in te stellen. Dit gebeurt zonder de toestemming van de gebruiker. “Dit zorgt ervoor dat de ransomware wordt geactiveerd wanneer de gebruiker op de Home Button klikt en het toestel weer wordt vergrendeld. Door gebruik te maken van de accessibility service hebben gebruikers niet door dat ze malware activeren door het gebruiken van de Home knop,” legt Dave Maasland uit.

Lees voor meer informatie het artikel over DoubleLocker op ESET’s officiële blog, WeLiveSecurity.

Over ESET
Sinds 1987 ontwikkelt ESET bekroonde beveiligingsoplossingen en diensten voor bedrijven en consumenten. Hiermee helpt het bedrijf meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd om technologie veilig te gebruiken. De producten van ESET zijn verkrijgbaar in 202 landen en regio’s. Het hoofdkantoor van ESET is gevestigd in Slowakije. Daarnaast heeft het bedrijf regiokantoren in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa en Azië. ESET is het enige online beveiligingsbedrijf met een lokale en Nederlandssprekende klantenservice en securityspecialisten vanuit het Nederlandse hoofdkantoor in Sliedrecht.

Bron

Please follow and like us:

Hoe voorkom ik dat grote bedragen van mijn rekening gehaald worden?

buurtpreventie   
Reacties uitgeschakeld voor Hoe voorkom ik dat grote bedragen van mijn rekening gehaald worden?
sep 24

Om te voorkomen dat er grote bedragen van uw bank- of girorekening gehaald kunnen worden, is het verstandig om geld dat niet direct nodig is, van uw lopende rekening over te boeken naar een spaarrekening. Als u daarnaast via uw bank zorgt dat u niet onnodig (veel) ‘rood’ kunt staan op uw lopende rekening, voorkomt u ook dat anderen grote bedragen van uw rekening kunnen halen.

Tevens is het belangrijk om een dagopnamelimiet in te stellen. Automatisch staat deze op ongeveer 1000 euro. Stel deze limiet bij naar bijvoorbeeld 200 euro. Bij eventueel diefstal van uw pinpas en pincode is de schade minder groot. Vraag uw bank naar de mogelijkheden.

Please follow and like us:

Hoe vergroot ik mijn veiligheid tijdens het pinnen?

buurtpreventie   
Reacties uitgeschakeld voor Hoe vergroot ik mijn veiligheid tijdens het pinnen?
sep 23
 • Pin indien mogelijk binnen bij een bank, maar wees ook daar alert en pin veilig.
 • Scherm bij het intoetsen van uw pincode de toetsen af.
 • Laat u niet afleiden. Ook niet als iemand zegt dat u bijvoorbeeld een bankbiljet of iets anders liet vallen. Denkt u dat het geld toch van u is? Stop dit dan in uw jaszak en niet in uw portemonnee.
 • Staat iemand te dicht bij u? Vraag voordat u gaat pinnen of deze persoon een stukje naar achteren gaat. Bent u met zijn tweeën? Laat dan de tweede persoon zorgen dat er afstand blijft.
 • Berg uw geld en pinpas in aparte vakjes van uw portemonnee op.
 • Bent u toch slachtoffer geworden? Blokkeer dan direct uw pinpas en doe aangifte bij de politie.
Please follow and like us:
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.