De ogen en oren in úw buurt!

Je auto zit op slot. Weet je het écht zeker?

Auto op slot

Je doet je auto op slot met een elektronische sleutel. Waterdicht systeem zou je zeggen. Vergis je niet. Met 40,- euro en een internetverbinding kan elke dief een apparaatje kopen en het signaal van je sleutel onderscheppen. En weg is je laptop…

Auto inbraak: dieven gaan ook met hun tijd mee

Je auto op slot doen met een gewone sleutel, dat lijkt nu zo ouderwets. Auto’s worden al jaren standaard geleverd met centrale deurvergrendeling met een afstandsbediening in de autosleutel of sleutelhanger. Dat zorgt ervoor dat auto’s beter worden afgesloten. Of toch niet? Een tijd zorgde dat voor een goede inbraakbeveiliging, maar dieven gaan helaas ook met hun tijd mee.

Auto inbraak kan nu zonder moeite

Op internet zijn er nu kastjes te koop waarmee criminelen het signaal van een elektronische autosleutel kunnen onderscheppen. Simpelweg betekent dat, dat het signaal van je sleutel je auto nooit bereikt als een autocriminieel dat kastje in jouw omgeving gebruikt. Je auto gaat dus niet op slot. Vooral als je even snel een boodschap gaat doen, ben je een gewillig slachtoffer. Aangezien je auto gewoon open is, kan een autocrimineel zonder al te veel moeite en onopvallend alles uit je auto stelen. En als jij terugkomt van boodschappen doen, is je auto open en zijn je waardevolle spullen weg.

Hoe voorkom je dit?

Check na het parkeren altijd of je auto wel écht op slot is. Je kan ‘m bijvoorbeeld nog een keer met je afstandsbediening op slot doen of even de deur controleren. Het kan je een hoop gedoe schelen… Eenmaal thuis helpt het als je de sleutel in een stalen bakje of lseutelkast opbergt. Zo kan het signaal van je sleutel niet onderschept worden.

Bron: Allsecur

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com