De ogen en oren in úw buurt!

Wat doet buurtpreventie?

Hervormd jeugdcentrum - Buurtpreventie
Hendrik-Ido-Ambacht - buurtpreventie

Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht

Buurtpreventie is een vrijwilligersorganisatie van, voor en door bewoners van Hendrik-Ido-Ambacht. Het idee om Buurtpreventie op te zetten is ontstaan, op verzoek van een wijkbewoner, tijdens de oprichtingsvergadering van het Bewonersplatform Centrum (BPC) op 13 februari 2012. Buurtpreventie was tot eind 2012 een activiteit van het BPC en is vanaf 1 januari 2013 als een zelfstandige activiteit verder gegaan. Eerst als Buurtpreventie Centrum in wijk Centrum en sinds juni 2013 onder de naam Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht in alle drie de wijken van Hendrik-Ido-Ambacht: Centrum, Krommeweg en Volgerlanden.

Startsein

Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht is, na 6 maanden van voorbereiding, op donderdag 13 september 2012 officieel van start gegaan. Burgemeester Jan Heijkoop heeft het officiële startsein gegeven.

Uitvalsbasis

Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht heeft als uitvalsbasis voor haar looprondes het Hervormd Jeugd Centrum aan de Vijverhof 10 in Hendrik-Ido-Ambacht. Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht is zowel telefonisch (06-40553483) als via de mail te bereiken. Verder maken wij gebruik van sociale media: Twitter en Facebook.

Werkgroep

De organisatie wordt aangestuurd door een werkgroep. De werkgroep bestaat uit:

 Namens de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht:

Ellen Uenk (veiligheidsadviseur)

 Namens de politie:

Ton Brouw (wijkagent Centrum), Ruud van Oost (wijkagent Volgerlanden), Helma Luijten (wijkagent Dorp) en Danny Roodnat (wijkagent Krommeweg).

Namens Buurtpreventie:

Gertjan Kleinbloesem (algemeen coördinator),  Hans Schippers (operationeel coördinator), Tessa Kleinbloesem (planner). Patrick Langendoen is beheerder van de Nextdoor app.

De werkgroep komt regelmatig bijeen en bespreekt de dagelijkse gang van zaken waar we als organisatie mee te maken hebben.

Naast de werkgroep zijn er drie teams van vrijwilligers. Iedere wijk in Hendrik-Ido-Ambacht heeft haar eigen team, bestaande uit wijkbewoners die regelmatig een loopronde van ongeveer 1,5 uur lopen in de eigen woonwijk.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com