De ogen en oren in úw buurt!

“Vreemde transacties ?!’

Bankhelpdeskfraude is een vorm van oplichting die de afgelopen tijd al veel slachtoffers heeft gemaakt, met name bij mensen boven de 50. De financiële en emotionele schade bij deze slachtoffers is groot.

De oplichter belt met een vervalst nummer. Door een truc lijkt het in het scherm van de telefoon alsof uw bank belt. Vervolgens vertelt de nepbankmedewerker dat de bankrekening van het slachtoffer gehackt is omdat er verdachte transacties te zien zijn op de rekening. De oplichter zal er op aandringen om het geld over te maken naar een ‘kluisrekening’ of ‘veilige rekening’. Zulke rekeningen bestaan niet, want in werkelijkheid is het een rekening van de oplichter zelf. Gerrit werd slachtoffer van bankhelpdeskfraude en raakte zo meer dan 85.000 kwijt. Voorkom dat je slachtoffer wordt van deze vorm van oplichting. Bekijk zijn verhaal hier: Voor meer informatie over dit onderwerp:

Bankhelpdeskfraude

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com