De ogen en oren in úw buurt!

Club van vrijwilligers

In 2020 is Club van vrijwilligers opgericht door leegstandbeheerder Interveste. Interveste is gespecialiseerd in het tijdelijk beheer van woon-, werk- en winkelruimten. Vanuit die werkzaamheden werd steeds vaker duidelijk dat bewoners van Interveste veelal een sociaal hart hebben en graag iets extra’s willen betekenen voor hun wijk of mensen in hun buurt. Aangezien leefbaarheid en duurzaamheid al jarenlang hoog in het vaandel staan bij Interveste, werd er een aparte afdeling binnen de organisatie vrijgemaakt die om de vrijwilligersactiviteiten van bewoners te gaan ondersteunen.

Daarnaast bleek de vraag vanuit lokale, regionale en landelijke vrijwilligersorganisaties, maar ook gemeentes en woningcorporaties enorm groot te worden, mede versterkt door de coronapandemie van begin 2020.

INTERVESTE

Club van vrijwilligers beschikt inmiddels over een database met duizenden aanmeldingen, aangeleverd door leegstandbeheerder Interveste. Interveste verzorgt de tijdelijk verhuur en bewoning van projecten over heel Nederland. Al bijna 20 jaar zorgt de organisatie dat panden niet verwaarlozen, dat panden door bewoning beveiligd zijn en dat mensen die op zoek zijn naar woon- of werkruimtes tegen betaalbare prijzen hun bedrijfje kunnen starten of tegen een laag tarief onderdak vinden.

Opdrachtgevers van Interveste bestaan voornamelijk uit overheidsinstellingen, woningcorporaties, gemeentes en zorginstellingen. Wanneer Interveste hun leegstaand vastgoed in beheer neemt, informeren zij ons en bepalen wij aan de hand van een buurtonderzoek wat de behoefte in de wijk is. Die resultaten zijn bepalend voor het type vrijwilliger, ambassadeurs, wijkteams of algemene vrijwilligers dat wij plaatsen in het leegstaande vastgoed.

Soms kan er vanuit de opdrachtgever ook nadrukkelijk worden gevraagd om specifieke vrijwilligers. Club van vrijwilligers doet altijd haar best om deze vraag te vervullen. Gelukkig kunnen we tot op heden zeggen dat dit ons ook lukt. Dat is mede te danken aan de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers die zich aanmelden bij Club van vrijwilligers!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com