De ogen en oren in úw buurt!

SPOOKWONINGEN

Er is sprake van spookbewoning wanneer een pand op papier leeg staat, maar er feitelijk toch iemand woont. Spookbewoning zorgt ervoor dat midden in een woonwijk (zware) criminelen hun activiteiten als de handel in drugs kunnen voorzetten. Niemand die het merkt, want ze zorgen er voor dat ze middenin een wijk wonen. Soms in een rijtjes huis, soms in een luxe ingericht appartement vol dure spullen.

Criminelen proberen vaak onder de radar te blijven door zich anoniem ergens te vestigen. Ze krijgen daarbij hulp van professionele facilitators, waaronder malafide verhuurbemiddelaars. De huur van duizenden euro’s wordt contant met zwart verdiend geld afgerekend. Zo kan het gebeuren dat criminelen in luxe appartementencomplexen hun criminele activiteiten voortzetten (stash- en/of safehouses), mét gevaar voor de overige bewoners. De criminele activiteiten van deze bewoners, zoals handel in drugs en wapens, mensenhandel en uitbuiting, gaan vaak gepaard met excessief geweld.

Meld ondermijning!De strijd tegen ondermijning gebeurt door onder meer politie, gemeenten en brancheorganisaties. Maar ook u kunt iets doen. Ziet, hoort, ruikt u onraad? Hebt u het gevoel dat er iets niet pluis is? Wordt u bedreigd? Meld het! Altijd.

  • Bij spoed: bel 112
  • Geen spoed, wel politie: 0900-8844
  • Informatie telefonisch doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070
  • Anoniem melden? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
  • Of vul anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com