De ogen en oren in úw buurt!

Overval op woning in Hendrik-Ido-Ambacht; politiehelikopter zoekt mee

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Maandagavond heeft op een woning aan de Van Polanenstraat in Hendrik-Ido-Ambacht een overval plaatsgevonden. Rond 21.00 uur drongen twee jongens de woning binnen. Ze beroofden de bewoner(s) en gingen er met nog onbekende buit vandoor. Er raakte niemand gewond. Direct na de overval kamden agenten de buurt uit. Een politiehelikopter zocht vanuit de lucht mee naar de verdachten.

Een getuige zag de verdachten en zette de achtervolging in, echter raakte hij de verdachten uit het oog. Voor zover bekend zijn de twee daders niet meer aangehouden. Het gaat om donker getinte jongens waarvan één een vissershoedje droeg en de andere een bodywarmer en gouden ketting.

Heeft u iets gezien? Neem contact op met de politie: 0900-8844

Bron: ZHZ Actueel

Update 15-03-2022

‘Overval’ op Ambachtse woning blijkt diefstal van telefoon onder bedreiging na Marktplaats-deal

De ‘overval’ maandagavond op een woning aan de Van Polanenstraat in Hendrik-Ido-Ambacht blijkt te gaan om een uit de hand gelopen Marktplaats-deal. De twee jongens die ervandoor gingen, kwamen de mobiele telefoon van een van de bewoners ophalen, maar weigerden te betalen, meldt woordvoerder Anna Wolff van de politie. 

Volgens de bewoners zou het tweetal daarbij hebben gedreigd met een mes. Onduidelijk is of ze ook daadwerkelijk een wapen bij zich hadden. ,,Het wapen is niet gezien’’, aldus Wolff. Het tweetal ging er vanaf de Polanenstraat met de telefoon te voet vandoor, zonder te betalen. Ze zijn nog niet aangehouden. In de woning waren op dat moment, maandagavond rond 21.00 uur, meerdere mensen. Niemand raakte gewond.

Politieheli

Wolff spreekt inmiddels van een diefstal onder bedreiging. De politie, die nog op zoek is naar de daders, ging aanvankelijk uit van een woningoverval en trommelde de nodige hulp op. Politiemensen kamden zonder resultaat de omgeving uit. Ook werd een politieheli ingeschakeld en een oproep via Burgernet om uit te kijken naar de twee jongens. Die waren richting winkelcentrum De Schoof gerend. Een van hen droeg een vissershoedje en de andere een bodywarmer met een gouden ketting.

Bron: AD.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com