De ogen en oren in úw buurt!

Aantal woninginbraken in Hendrik-Ido-Ambacht afgelopen tien jaar gedaald

In Hendrik-Ido-Ambacht waren vorig jaar 18 woninginbraken. In 2012 waren dat er 78. Een daling van 77%. Dat blijkt uit onderzoek van de dataredactie van deze site.

Het aantal woninginbraken neemt in Nederland al jaren af. Tien jaar terug vonden er in Nederland nog 91.600 inbraken plaats. In 2022 wisten inbrekers slechts 24.396 keer toe te slaan. Dat is een daling van zeventig procent. Tijdens de coronacrisis werd die daling doorgezet. Hoewel het afgelopen jaar het aantal inbraken in Nederland weer lichtjes steeg met vier procent, ligt het nog steeds aanzienlijk lager dan in 2019, vóór de pandemie.

Buiten de deur

Die lichte landelijke stijging is volgens de politie te wijten aan het wegvallen van de coronamaatregelen, waardoor we ook weer vaker buiten de deur zijn. In Hendrik-Ido-Ambacht daalde het aantal woninginbraken echter ook in 2022.

In de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht vonden in 2022 de meeste inbraken plaats. In Zuid-Holland wisten boeven vorig jaar 4815 keer toe te slaan. Dat is omgerekend ongeveer 1,3 woninginbraken per duizend inwoners. Tien jaar terug vonden er in die provincie nog 5,6 woninginbraken per duizend inwoners. In de provincie Zuid-Holland werd in Rijswijk relatief het vaakst ingebroken en in Hardinxveld-Giessendam het minst.

Verantwoording

De dataredactie van deze site analyseerde politiecijfers over het aantal woninginbraken gedurende de afgelopen tien jaar. Om de inbraakcijfers van gemeenten met elkaar te kunnen vergelijking zijn de aantallen omgerekend naar inbraken per duizend inwoners.

Bron: AD.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com