De ogen en oren in úw buurt!

Beveiliging en Preventie

Beveiliging en Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Het beveiligen van uw woning brengt de nodige voordelen met zich mee. Enerzijds geeft het u de zekerheid om veiliger te wonen en anderzijds hechten verzekeraars er ook waarde aan. Zo geven verzekeraars u korting op de inboedelverzekering, als beloning voor preventieve maatregelen die u heeft genomen. Op deze pagina geven we een overzicht van alle relevante informatie over preventie, preventiemaatregelen en de korting(en) die u als verzekeringsnemer kunt ontvangen.

 • Wat is inbraakpreventie?
  • Politiekeurmerk Veilig Wonen
  • BORG-Certificaat
  • VEB-Certificaat
 • Wat is brandpreventie?
 • Wat is waterschadepreventie?
 • Preventiemeter
 • Preventie checklist

Wat is inbraakpreventie?

Inbraakpreventie bestaat uit alle handelingen die u onderneemt om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Verzekeraars baseren de hoogte van een verzekeringspremie grotendeels op het risico (de kans dat er schade plaatsvindt). Als  consumenten hun woning goed beveiligen, neemt de kans op schade door inbraak af.  Dit komt de verzekeraar ten goede.  De kans dat verzekeraars een schadevergoeding moeten uitkeren, neemt immers ook af.

Veel verzekeraars belonen klanten die bereid zijn geweest om preventieve maatregelen te nemen. Deze beloning is een korting op de verzekeringspremie, waardoor klanten profiteren van een veiligere woonsituatie een lagere premie voor de inboedelverzekering.

Voor inbraakpreventie bestaan er certificaten en keurmerken die klanten kunnen krijgen. Deze zijn vaak vereist om een korting op de inboedelverzekering te ontvangen. In het algemeen geldt hier: hoe beter een woning beveiligd is, hoe hoger de korting op de inboedelverzekering is.
Een overzicht van de keurmerken en certificaten bij inbraakpreventie:

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Verzekeringsnemers krijgen een Politiekeurmerk Veilig Wonen (ook wel bekend als het PKVW-certificaat) als de woning aan bepaalde eisen voldoet op gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid.

Lees verder…

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com