De ogen en oren in úw buurt!

Hoe kan ik straatroof voorkomen?

Wat zijn de feiten van straatroof?

Straatroof wordt steeds vaker door jonge daders gepleegd. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar plegen circa 40 procent van de straatroven. Hierbij neemt het geweld toe. In 45 procent van alle straatroven gaat de daders er vandoor met een mobiele telefoon. Daders slaan vaak toe bij grotere stations, winkelcentra en uitgaansgelegenheden.

Hoe kan ik straatroof voorkomen?

U kunt zelf stappen nemen om te voorkomen dat u op straat wordt beroofd. Wat betreft uw mobiele telefoon, is voorzichtig gebruik op straat aan te raden. Houd altijd uw omgeving in de gaten te houden wanneer u mobiel belt.

Welke preventieve maatregelen kan ik nemen?

U kunt gebruikmaken van de preventieve ‘wapens’ Yunu en Imei. Daarmee zorgt u ervoor dat uw gsm geen interessante buit meer is voor een straatrover en een heler.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com