De ogen en oren in úw buurt!

Houd de dief … buiten de deur

Het overgrote gedeelte van het dievengilde houdt er nu eenmaal van om in te breken in het donker. Oktober, november, december, januari en februari zijn duidelijk hun favoriete maanden, wat natuurlijk niet wil zeggen dat ze de rest van het jaar lekker lui in hun stoel blijven zitten. Ze hebben een gloeiende hekel aan licht, wat natuurlijk logisch is want wat ze uitspoken kan het daglicht immers niet verdragen. Dieven hebben een grote hekel aan schriklichten. Dat is een lamp die aanspringt zodra iemand uw erf op komt lopen. Het valt voorbijgangers immers dan ook op. Dit schijnt zelfs nog beter te werken dan permanente verlichting.

  • Gaat u op vakantie? Koop dan een tijdschakelaar, zodat uw huis altijd bewoond lijkt. Laat de lamp niet elke dag op hetzelfde moment aanspringen.
  • Ruim de ladders en trapjes op als u op vakantie gaat, want ze zijn dan zo binnen. En doe de ramen en deuren natuurlijk dicht als u weggaat.
  • Geef dieven ook geen aanleiding om te gaan inbreken, en leg de dure dingen uit het zicht, of nog beter neem het mee.
  • Monteer goede sloten bij u op deuren en ramen. Sloten met een Politiekeurmerk Veilig Wonen hebben hierbij absoluut de voorkeur.
  • Zorg ervoor dat iemand bij u de post doet als u op vakantie bent, want een volle brievenbus is heel uitnodigend voor de dieven.
  • Schrijf niet op de sociale media op internet dat u op vakantie gaat, want dan maakt u ze het wel heel makkelijk.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com