De ogen en oren in úw buurt!

Veilig Thuis

Als de bel gaat en u weet niet wie er voor uw deur staat, dan kunt u beter niet zomaar spontaan de deur open. Want steeds meer senioren zijn slachtoffer van babbeltrucs en het aantal woningovervallen op 55-plussers stijgt. Na een lichte daling in het aantal overvallen op 55-plussers vorig jaar ten opzichte van 2010, zijn het er de eerste maanden van dit jaar al meer dan in 2011 in diezelfde periode.

Kierstandhouder

Annemiek Waterborg is bijna 60 jaar. Ze woont op zichzelf in Rotterdam. Annemiek heeft het prima naar haar zin en is actief met vrijwilligerswerk en hobby’s. In een video geeft Annemiek een paar simpele tips om de veiligheid thuis te verbeteren, zoals bijvoorbeeld het gebruik van een kierstandhouder. De film hoort bij de campagne ‘8 tips voor uw veiligheid thuis’. Hij is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het ministerie van Veiligheid en Justitie, ANBO en de gemeente Rotterdam.

Preventie woningovervallen

ANBO heeft, op verzoek van het ministerie van Veiligheid en Justitie, ook voorlichters opgeleid, die desgewenst in het land bijeenkomsten verzorgen: Preventie Woningovervallen Senioren.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com