De ogen en oren in úw buurt!

Voorkom inbraak

Voorkom inbraak

Gemiddeld wordt in Nederland ieder jaar in twee procent van de woningen ingebroken. Door kleine aanpassingen is uw woning al een stuk veiliger en is schade te voorkomen.

Houd waardevolle spullen uit het zicht

Een inbreker is meestal op zoek naar geld, autosleutels, bankpasjes, sieraden en waardevolle apparatuur. Probeer deze spullen daarom zoveel mogelijk uit het zicht te houden en bewaar ze niet op voor de hand liggende plaatsen. Zoals autosleutels in uw jaszak aan de kapstok of op het kastje in de gang. Laat geld en bankpasjes niet slingeren.

Check uw woning op zwakke plekken

Voordat u uw woning gaat beveiligen is het verstandig om uw woning te controleren op zwakke plekken. Controleer uw woning op het volgende:

Hang- en sluitwerk
Veel zwakke plekken zijn te verhelpen door vervanging of bijplaatsing van hang- en sluitwerk. Sloten en scharnieren hebben een kwaliteitskenmerk gekregen: één ster (standaard), twee sterren (zwaar) of drie sterren (extra zwaar). Hoe meer sterren, hoe veiliger het slot of scharnier.

Deuren
Bij veel voordeuren is het mogelijk om met een ijzerdraadje door de brievenbus de voordeur te openen. Zorg er daarom altijd voor dat u deze bij het verlaten van uw woning op slot draait.

Buitendeuren hebben een standaard, zwaar of extra zwaar cilinderslot. Door anti-inbraakprofielen op de rand van de deur en het kozijn is het onmogelijk om met een breekijzer tussen kieren te wrikken. Bijzetsloten op knie- en/ of ooghoogte bieden extra bescherming. En voor optimale veiligheid is de buitendeur aan de hangzijde voorzien van stevige scharnieren met dievenpinnen en dievenklauwen.

Dubbele balkon- en tuindeuren hebben vaak een spanjoletsluiting die niet op slot kan. Dit kan wel als u een los spanjoletslot of een afsluitbaar spanjoletmechanisme plaatst. Voor schuifdeuren is een cilinderslot, een zwenkschootslot met een haak of een schuifpuibeveiliger het meest veilig.

Garagedeuren die toegang bieden tot uw woning kunt u voorzien van een extra slot of speciale garagedeurbeveiliging.

Ramen
Kijk of uw ramen voorzien zijn van sterke scharnieren, dievenpinnen, dievenklauwen, oplegraamsluitingen, opdekcilindersloten en/ of solide raamuitzetters. Deze materialen beschermen uw woning allemaal tegen inbraak via ramen. Heeft uw woning kleine ramen en/ of smalle bovenlichten? Dan kunt u anti-inbraakspijlen gebruiken.

Zorg voor goede verlichting

Inbrekers werken meestal in het donker en uit het zicht. Het is daarom belangrijk dat u uw deuren en ingangen goed verlicht. Lampen met een bewegingsmelder helpen tegen inbraken ’s avonds en ’s nachts. Ze springen aan als de infraroodsensor bewegingen signaleert.

Een woning met brandende verlichting geeft de inbreker de indruk dat u thuis bent. Schakelklokken zorgen ervoor dat lampen op bepaalde tijden vanzelf aan- of uitgaan. Een schemerschakelaar doet hetzelfde van zonsondergang tot zonsopkomst. Zo lijkt het dus dat er ’s avonds altijd iemand thuis is.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com