De ogen en oren in úw buurt!

5 tips voor een goed beveiligde achterdeur

De achterdeur is vaak de zwakke plek van het huis. Gebruik deze tips om het voor inbrekers (bijna) onmogelijk te maken om in te breken via de achterdeur.

  • SKG keurmerk. Het SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) test sloten op sterkte en duurzaamheid. Hoe meer sterren een slot heeft, hoe lastiger het voor inbrekers is om binnen te komen. Een slotenexpert kan u het beste adviseren welk slot bij uw deur past.
  • Anti-cilindertrekbeslag. Een wat? Een beslag dat is voorzien van een stalen plaatje met een gleuf over de cilinder. Inbrekers kunnen de deur zo niet openen met de cilinder trekmethode. Jammer genoeg heeft maar 1 op de 10 achterdeuren zo’n beslag.
  • Anti-inbraakstrip. Een anti-inbraakstrip maakt het voor inbrekers heel lastig om een koevoet tussen de deur en het deurkozijn te krijgen.
  • Dievenklauwen. De achterdeur draait meestal naar buiten open, waardoor de scharnieren ook aan de buitenkant zitten. Inbrekers hebben een handige truc om de deur te openen: de pennen uit de scharnieren halen. Dievenklauwen zijn metalen pinnen die dit praktisch onmogelijk maken.
  • Goede verlichting. Hoe lichter, hoe beter. Want licht schrikt inbrekers af. Zorg daarom voor goede buitenlampen met een bewegingssensor.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com