De ogen en oren in úw buurt!

Opa & Omadag georganiseerd door de ANBO

In 2015 heeft de organisatie van de Opa & Omadag, georganiseerd door de ANBO afdeling Hendrik-Ido-Ambacht, ons benaderd met de vraag of wij op zaterdag 21 september aanwezig wilden zijn in kader van preventie en zakkenrollen. Dat wilden wij wel en van 10.00 – 16.00 uur waren wij met een eigen kraam en met een zestal vrijwilligers aanwezig. Jan Heijkoop, de burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht, opende deze dag met een korte toespraak. Aansluitend trad een muziekkorps op en de dag werd opgeluisterd met diverse optredens van het ouderenkoor “Die Oude Molen”. We hebben met een aantal bezoekers gesproken over wie wij zijn en wat wij zoal doen. Verder hebben wij twee bezoekers aangesproken op hun gedrag: zij lieten twee kinderwagens met kind en de schoudertas aan de kinderwagen onbeheerd achter, terwijl de moeders gezellig bij een kraam stonden te kijken en te kletsen. Ook hebben wij een aantal situaties gesignaleerd die ons inziens onveilig waren Het betrof de vele kabels die overal lagen en de stoppenkast die niet was afgesloten. We hebben dit bij de organisatie onder de aandacht gebracht en zullen dit melden bij de afdeling veiligheid van de gemeente. De doelgroep voor deze dag zijn de ouderen en zij maken vaak gebruik van een rollator of een scootmobiel of kunnen slecht ter been zijn. Gelukkig is er niets voorgevallen, maar toch! Het was de hele dag goed weer en zo nu en dan kwam de zon te voorschijn. Helaas viel de bezoekersaantallen erg tegen en hierdoor was het voor ons vrij rustig. Ondanks dat wij weinig te doen hebben gehad was het voor Buurtpreventie een gezellige dag en hebben we veel gelachen, meegezongen en gedanst.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com