De ogen en oren in úw buurt!

Wijkschouw wijk Centrum

In 2015 op 16 september heeft de wijkschouw in wijk Centrum plaatsgevonden. Met een tiental bewoners, de fotogaaf Cees van Meerten, een jongerenwerker en een medewerker van de afdeling Beheer Openbare Ruimte van de gemeente en Gijs van Planterra (organisatie die de wijkschouw begeleide)zijn we op de fiets door wijk Centrum gefiets.

We hebben 10 locaties in verschillende delen van Centrum geschouwd afgelopen maandag. Wederom zijn er zeer hoge scores voor zowel ‘schoon’ als ‘heel’ geconstateerd! We hebben gekeken naar een aantal punten en deze beoordeeld. De punten waren: hondenpoep, straatvuil, speeltuintjes, grasveld, afval, staat van trottoir, fietspad, straat/wegdek, bomen, begroeiing, straatmeubilair zoals afvalbakken / lantaarnpalen / bankjes. In de onderstaande grafiek zijn de scores per beheeronderdeel te zien. We hanteren in de regel een zgn. ‘planningsruimte’ waarbij een bepaald percentage van de schouwresultaten mag afwijken, van bijvoorbeeld B (basis). In onderstaande grafiek is deze ‘planningsruimte’ van 15% aangegeven als een blauwe stippellijn. Een aantal opvallende conclusies: • De gemiddelde score voor de openbare ruimte in het Centrum ligt op een 7,6. Dit is ruim boven een gemiddelde B kwaliteit. • Het merendeel (ruim 75%) van de schouwresultaten is een A of A+ kwaliteit. • Op het gebied van hondenpoep en zwerfafval is er zelfs geen enkele B of C kwaliteit geconstateerd. • De trottoirs en het onkruid op de verharding scoren het minst. • Op 3 plekken in de wijk wordt een C kwaliteit voor het onderhoud van de trottoirs geconstateerd. De trottoirs zijn hier verzakt of er liggen tegels scheef. • Ook wordt er op een aantal plekken te veel onkruid tussen de tegels geconstateerd.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com