De ogen en oren in úw buurt!

Beveiliging en Inbraakpreventie – inboedelverzekering

Inboedelverzekering

Voorkomen is beter dan genezen. Het beveiligen van uw woning brengt de nodige voordelen met zich mee. Enerzijds geeft het u de zekerheid om veiliger te wonen en anderzijds hechten verzekeraars er ook waarde aan.

Inboedelverzekering

Zo geven verzekeraars u korting op de inboedelverzekering, als beloning voor preventieve maatregelen die u heeft genomen. Op de pagina van inboedelverzekering.com vindt u een overzicht van alle relevante informatie over preventie. Ook vindt u hier preventiemaatregelen en de korting(en) die u als verzekeringsnemer kunt ontvangen.

Zij informeren hier alle huiseigenaren en huurders in Nederland over preventiemaatregelen en kortingen die men bij een verzekeraar kan krijgen door maatregelen te nemen. Er is ook een preventie checklist te vinden.

Zorg voor goede sloten op uw deuren, ramen en lichtkoepels. Goede sloten beschikken over een SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) keurmerk.

Gecertificeerd hang- en sluitwerk is onderdeel van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.  Met dit certificaat kunt u tot maximaal 20% korting krijgen op uw inboedelverzekering.

Inbraakalarm

Een anti-inbraakalarm waarschuwt de meldkamer van uw beveiligingspartner wanneer het alarm afgaat. Daarnaast heeft een anti-inbraakalarm een afschrikkende werking op  inbrekers. Dit is zeker het geval wanneer er op de woning staat aangegeven dat deze wordt beveiligd door middel van een alarm. Elektronische beveiliging moet voldoen aan de BORG-norm. Als uw beveiligingssysteem aan deze norm voldoet, kunt u tot maximaal 20% korting krijgen op uw inboedelverzekering.

Preventie

Isolatiemateriaal

Voorkomen is beter dan genezen. Dat geldt ook bij brandveiligheid. De snelheid waarmee brand kan uitbreken verschilt per woning. Beschikt een woning over houten kozijnen en houten elementen? Dan zal een eventuele brand zich sneller verspreiden. Nog essentiëler voor brandveiligheid is het gebruikte isolatiemateriaal voor muren en daken. In veel woningen is dit glas- of steenwol. Deze materialen hebben brandveiligheidsklasse A en zijn dus niet brandbaar. Sommige woningen zijn voorzien van bijvoorbeeld purschuim of andere soorten schuim. Deze hebben klasse B1 en zijn zeer ontvlambaar.

Verder vindt u uitgebreid informatie over de verschillende veiligheidscertificaten zoals de PKVW, BORG en VEB.

Lees hier verder!

Bron: inboedelverzekering.com

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com