De ogen en oren in úw buurt!

Buurtpreventie – waarvoor doen we het?

Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht

Als coördinator van buurtpreventie krijg ik regelmatige de vraag “maken jullie nou wel eens wat mee” of “heeft dat het nu echt nut, dat buurtpreventie”. Je zou denken dat je daar alleen goed antwoord op kunt geven als je inbrekers hebt betrapt. Of als je een andere situatie hebt ontdekt waarbij de politie ingeschakeld moet worden. Ik geef altijd als antwoord: “Het is niet niet alleen belangrijk dat wij de kwaadwillenden zien! Het is belangrijker dat zij ons zien”! Daarmee voorkomen we dat er inbraken plaatsvinden. Dan hebben wij onze preventieve rol waargemaakt. Dit succes is dan misschien wat lastig in cijfers uit te drukken, het draagt wel bij aan de openbare veiligheid. 

“Het is niet niet alleen belangrijk dat wij de kwaadwillenden zien, het is belangrijker dat zij ons zien”

Wij melden wekelijks eventuele defecte straatverlichting, gevaarlijke situaties, defecte mol-systemen, beschadigde speeltoestellen en tal van andere zaken die wij tijdens onze loopronden signaleren. Door onze goede samenwerking met de gemeente en politie kunnen deze zaken snel opgepakt worden. Wij zijn dan ook effectief de ogen en oren in uw buurt.

Hoe organiseren wij buurtpreventie?

Wij lopen wekelijks één willekeurige dag. Daarbij maken wij gebruik van de inzet van een aantal vrijwilligers die samen alle buurten in Hendrik-Ido-Ambacht in de gaten houden. Op één avond lopen meerdere teams van twee personen een ronde van een uur. Daarbij wordt alles wat gesignaleerd is vastgelegd in een rapport die na de loopronde uitgewisseld wordt met de operationeel coördinator. 

Helpt u mee met buurtpreventie?

Om onze taken goed uit te kunnen blijven voeren zijn wij op zoek naar mensen die een bijdrage willen leveren aan een veilige woonomgeving. U kunt daarbij kiezen hoe vaak u wilt lopen. Dit kaan één keer per week zijn maar ook één keer in de twee-, drie- of vier weken. Heeft u interesse of wilt u eens een proefronde meelopen? Neem dan contact op met info@buurtpreventiehiambacht.nl of vul het formulier in op deze pagina. Op facebook vindt u ons ook!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com