De ogen en oren in úw buurt!

Gerust op vakantie: Zorg je ervoor dat inbrekers jouw huis overslaan

De komende weken trekken we met z’n allen weer in grote hoeveelheden richting ons vakantieadres. De zomerperiode is ook hét moment dat inbrekers hun slag slaan. Twee experts geven tips om inbrekers buiten de deur te houden, zodat jij met een gerust gevoel op vakantie gaat.

Verzekeraars signaleren in juli en augustus een piek in het aantal claims op de inboedel- en opstalverzekering, blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars. De afgelopen vijf jaar noteerden verzekeraars jaarlijks gemiddeld 5.392 claims in juli. Dat is 10 procent meer dan de 4.889 claims die ze gemiddeld ontvangen in juni. In augustus ligt het gemiddeld aantal inbraakclaims met 5.574 nóg hoger.

Coen Staal van de Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken probeert woningbezitters bewuster te maken van de risico’s op een inbraak. Staal: “Vijf jaar geleden dacht 10 procent van de bewoners na over inbraakpreventie, 12 procent had z’n huis al goed beveiligd. Nu zien we dat 49 procent ermee bezig is en ruim 30 procent maatregelen heeft genomen. Dat zien we ook terug in de inbraakcijfers. Het aantal inbraken en inbraakpogingen is gedaald van 92.000 in 2012 naar 43.000 in 2018.”

Bron: nu.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com