De ogen en oren in úw buurt!

Zeer effectief en gezellig! Word nu vrijwilliger bij Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht!

Hendrik-Ido-Ambacht, donderdagavond 26 september 2019

Vorige week mocht Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht burgemeester Jan Heijkoop verwelkomen! Samen met veiligheidsadviseur Ellen Uenk, handhaving, politie en een stagiair bij de gemeente, wordt er gekeken naar een presentatie welke onder andere de resultaten van buurtpreventie laat zien.

Ondanks de weersomstandigheden – het is noodweer – vertrekt de eerste groep vrijwilligers van Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht. Onder leiding van Gertjan Kleinbloesem (algemeen coördinator van Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht) en Hans Schippers (operationeel coördinator van Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht) starten ook onze gasten hun ronde. Voor hen staat het Centrum en De Schoof op de planning. Zo kunnen zij ook in de praktijk zien wat het vrijwilligerswerk bij buurtpreventie inhoudt. 


Vanavond is er extra gekeken naar donkere brandpaden/verlichting. U heeft vast en zeker gemerkt dat de donkere dagen weer voor de deur staan! Juist dán is het fijn dat de vrijwilligers van buurtpreventie kunnen constateren of er goede verlichting is in brandgangen en of er in de paden bijvoorbeeld geen losse of uitstekende tegels liggen.

Constateren zij wel gebreken en/of gevaarlijke situaties dan zal er een melding uitgaan naar de dienstdoende partij (o.a. politie, gemeente en handhaving) welke op hun beurt de afhandeling van de melding verder op zich nemen.

Op deze manier wordt er nauw samengewerkt vanuit Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht met de gemeente, politie en handhaving. Gertjan Kleinbloesem noemt deze samenwerking een van de succesfactoren!


Wanneer ik de vraag stel aan burgemeester Heijkoop, hoe hij Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht na vanavond zou willen samenvatten, antwoordt hij:

“Buurtpreventie is een hechte groep vrijwilligers, welke zeer effectief werkt”. Ook de gezelligheid en warmte die ik ervaar is iets moois. Vooral zo doorgaan dus”.

Dat is toch een prachtig compliment? Daar doen we het uiteindelijk ook een beetje voor!

Hartelijke groet, Martine Metz
Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com