De ogen en oren in úw buurt!

Hou van je werk, dan doe je wat je leuk vindt!

Interview met W. Hadid

Wafi werd 42 jaar geleden geboren in Syrië, is gelukkig getrouwd en vader van drie jongens (16,13 en 9 jaar). Door de oorlog in Syrië moest Wafi met zijn gezin vluchten. Zo zijn zij in oktober 2017 terechtgekomen bij het AZC (Asielzoekerscentrum) in onder andere Hoogeveen. Wafi vertelt dat zij vanuit het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) een begeleider toegewezen hebben gekregen. Deze heeft samen met het gezin gezorgd dat zij uiteindelijk naar Hendrik-Ido-Ambacht zijn gekomen.

Enthousiast

Tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis voor nieuwe bewoners van Hendrik-Ido-Ambacht is Wafi in gesprek gegaan met een gemeenteraadslid, na het zien van een film over zijn nieuwe dorp. Deze vertelde hem onder andere over Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht. Omdat Wafi hier enthousiast over geworden was, is hij via de secretaresse van de burgemeester in contact gekomen met Buurtpreventie!

“Ik wil naast mijn studie Nederlands, de Nederlandse taal toepassen in de praktijk. Omdat je bij Buurtpreventie collega’s hebt met wie je samen een ronde loopt, wordt mijn Nederlandse taal alleen maar beter. Ook de omgeving leer ik goed kennen door het lopen in de verschillende wijken. Wat ik heel belangrijk vind, zijn vrienden en een sociaal netwerk. Dit alles vind ik bij Buurtpreventie! Het werken als vrijwilliger staat straks ook goed op mijn CV. Als ik klaar ben met mijn studie Nederlands wil ik graag werken en/of doorstuderen, maar ik blijf zeker bij ‘deze club’! Een goede vriend van mij heb ik inmiddels ook al enthousiast gemaakt.” 

Aan het werk

Inmiddels heeft Wafi een baan gevonden en gaat hij per 3 augustus werken als sleutelpersoon bij de Sociale Dienst Drechtsteden. Als sleutelpersoon is hij een noodzakelijke brug tussen de sociale dienst/ gemeente en nieuwe Dordtenaren. Hij vertaalt, tolkt, legt uit en dicht gaten. Wafi is een belangrijke schakel die het proces van inburgering en participatie bespoedigt.

Als ik aan Wafi vraag hoe hij Buurtpreventie in één pakkende zin zou moeten samenvatten zegt hij: Hou van je werk, dan doe je wat je leuk vindt!”

Wafi, wij danken jou voor je bijdrage en hopen dat jouw verhaal een inspiratie mag zijn voor anderen die graag een bijdrage willen leveren aan een veilige samenleving.

Redactie: Martine, pr@buurtpreventiehiambacht.nl

Team Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht

Wil jij ook een bijdrage leveren? Neem dan contact op via info@buurtpreventiehiambacht.nl en vraag naar de mogelijkheden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com