De ogen en oren in úw buurt!

Buurtpreventie is goed voor iedereen in het hele dorp!

Interview met Margreeth Vermeulen

Margreeth werd achtenzeventig jaar geleden geboren en is opgegroeid op een binnenvaartschip. Na haar huwelijk heeft zij ook samen met haar man gevaren. Nadat zij besloten om het schip te verkopen, zijn ze twintig jaar geleden in het huis van haar schoonmoeder komen wonen. Margreeth heeft vier prachtige kinderen en heeft opnieuw het geluk gevonden met haar nieuwe partner nadat haar eerste echtgenoot is overleden. Margreeth is met pensioen en omdat zij graag voor de maatschappij klaarstaat, doet ze allerlei vrijwilligerswerk. Naast haar inzet bij Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht is zij vrijwilliger bij de bibliotheek waar ze taallessen geeft en daarnaast voert zij ook verschillende taken uit voor de kerk.

Vrijwilliger buurtpreventie

Als we aan Margreeth vragen wanneer en waarom zij vrijwilliger geworden is bij Buurtpreventie, vertelt zij het volgende: “Bij het lezen van een advertentie, acht jaar geleden in de plaatselijke krant, waarin stond dat Hendrik-Ido-Ambacht een Buurtpreventieteam wilde starten, leek mij dit een uitdaging”. Vervolgens kreeg ik na mijn aanmelding, samen met andere geïnteresseerden, een voorlichting van het Buurtpreventieteam uit Sliedrecht waar al eerder een team was gestart. Na deze voorlichting was ik erg enthousiast om de volgende reden: “Je doet iets voor je eigen dorp en gemeenschap om het netjes en veilig te houden. Daarnaast ben je buiten en in beweging, wat natuurlijk altijd goed is voor een mens!”

Buurtpreventie is goed voor iedereen in het hele dorp!”

Om nieuwe vrijwilligers te enthousiasmeren wil Margreeth vertellen dat je bij buurtpreventie iets voor anderen kan betekenen. In het dorp waar je zelf woont! Iedereen wil het veilig en netjes hebben. De omgeving ziet dat er iets wordt gedaan waar we allemaal belang bij hebben.

We sluiten dit interview af met een pakkende zin waarmee Margreeth Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht zou omschrijven. “Buurtpreventie is goed voor iedereen in het hele dorp!”

Margreeth, we zijn dankbaar voor je bijdrage en hopen dat jouw verhaal een inspiratie mag zijn voor anderen die graag een bijdrage willen leveren aan een veilige samenleving.

Team Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht

Wil jij ook een bijdrage leveren? Neem dan contact op via info@buurtpreventiehiambacht.nl en vraag naar de mogelijkheden.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com