De ogen en oren in úw buurt!

Politie waarschuwt voor babbeltruc met verkoop pannenset aan deur: ‘Laat ze beslist niet binnen’

De politie in Dordrecht waarschuwt voor zogenaamde verkopers van pannen die langs de deuren komen. Mogelijk gaat het hierbij om een babbeltruc. 

De politie roept mensen op om deze verkopers beslist niet binnen te laten, omdat de kans bestaat dat een handlanger dan ook naar binnen glipt, met alle risico’s van dien. 

Bewoners moeten zich ook niet laten verleiden als hoge kortingen worden aangeboden, omdat de pannen van slechte kwaliteit zijn. Volgens de politie is er één melding geweest over een man die een pannenset met mooie praatjes probeerde te verkopen. Het is niet bekend of ook daadwerkelijk iemand slachtoffer is geworden van de babbeltruc. 

Smoes over geblokkeerde pinpas

Het gebeurt vaker dat criminelen met babbeltrucs proberen mensen geld afhandig te maken. Zo werd vorig jaar een man veroordeeld die met smoezen over een geblokkeerde pinpas bij meerdere hoogbejaarden in Dordrecht en Zwijndrecht geld lospraatte. Ook probeerde een vrouw de vorige zomer in de woning van ouderen binnen te dringen door zich voor te doen als medewerkster van de GGD, met het verhaal dat ze het huis kwam ontsmetten. 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com