De ogen en oren in úw buurt!

Mensen denken vaak; “Ambacht is zo’n rustige en veilige gemeente..”

 
Jaren geleden woonde ik in Rotterdam-Alexander en nadat ik op een dag in de stad gewinkeld had wilde ik op weg naar huis nog even langs AH op het winkelcentrum. Ik moest niet veel hebben en parkeerde mijn auto even langs de stoep van de doorgaande weg voor het plein van het WC. Terwijl ik mijn auto afsloot dacht ik in een flits moet ik mijn aankopen, die op de achterbank lagen, niet in de kofferbak opbergen? Maar ik vond het te veel moeite en ben zo terug en het is hier vrij druk, dus wat kan er gebeuren! Na 10 minuten kwam ik terug bij mijn auto en ja hoor BINGO! Ruit ingeslagen en al mijn aankopen waren verdwenen. Ik keek heel verbaasd om me heen, hoe kan dit op dit drukke punt tegenover een restaurant met een terras en niemand die iets heeft gezien. Althans er kwam niemand naar mij toe! Ik had mijn auto afgesloten, maar het was te veel moeite om de aankopen in de kofferbak op te bergen, met alle ellende van dien……..
Waarom dit verhaal? Omdat wij van Buurtpreventie wekelijks diverse niet afgesloten auto’s aantreffen met vaak waardevolle en/of persoonlijke spullen welke zichtbaar zijn achtergelaten. We hebben een keer een auto aangetroffen die niet was afgesloten met op de bijrijdersstoel een handtas! Wij gaan altijd op zoek naar de eigenaar van de desbetreffende auto en maken de eigenaar er op attent dat zijn/haar auto niet is afgesloten. De reacties zijn heel divers van ‘dat klopt, maar ik moet zo nog weg’ tot ‘dank je wel, zeker vergeten’. Ook auto’s op een oprit zijn vaak niet afgesloten en ook dan bellen we even aan om de eigenaar hierop te attenderen. Tien minuten kan voor een inbreker voldoende zijn………….
Mensen denken vaak Ambacht is zo’n rustige en veilige gemeente, de realiteit is dat in ons dorp helaas regelmatig wordt ingebroken, en dit maakt ons onachtzaam en nonchalance. Beste mensen sluit ALTIJD uw auto af en laat geen waardevolle en/of persoonlijke eigendommen achter in uw auto en zeker niet zichtbaar! Een afgesloten auto is geen garantie dat er niet wordt ingebroken, maar u maakt het een inbreker wel wat moeilijker en daarbij het inslaan van een ruit gaat niet geheel geruisloos. Neem van mij aan dat u bij uw auto raar staat te kijken als u ziet dat een ruit aan diggelen is geslagen. Nog afgezien van de schade, die door de verzekering in de meeste gevallen wordt vergoed, uw persoonlijke en/of waardevolle spullen bent u kwijt! En dan heb ik het nog niet gehad over de rompslomp die bij een inbraak komt kijken, zoals het doen van aangifte, de auto die naar de garage moet, het invullen van een schadeformulier etc. etc.
SLUIT ALTIJD UW AUTO AF EN LAAT GEEN WAARDEVOLLE EN/OF PERSOONLIJKE SPULLEN, ZEKER NIET ZICHTBAAR, ACHTER IN UW AUTO.
De essentie van deze blog:
  • zorgvuldig omgaan en aandacht besteden aan onze eigendommen kan soms iets meer moeite kosten, maar kan ook heel veel ellende besparen
  • ziet u iemand zich verdacht ophouden bij een auto en vertrouwd u het niet BEL 0900-8844 en geef de locatie en het signalement van de persoon door of
  • bent u getuige van een auto inbraak, ga niet zelf voor politie spelen, maar BEL 0900-8844 en geef de locatie en het signalement van de inbreker door.
Buurtpreventie: zien, horen en melden!
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com