De ogen en oren in úw buurt!

Zakkenrollen ………. een kwestie van seconden

Een zakkenroller heeft maar weinig tijd nodig om zijn slag te slaan. Daarna begint de ellende: aangifte doen, passen blokkeren en nieuwe papieren aanvragen. Vaak duurt het weken voor u alles weer op orde heeft. Denk niet: “dat overkomt mij niet”. Zakkenrollers zijn professionals en hebben van het beroven van mensen hun werk gemaakt. Door goed op uw spullen te letten, voorkomt u een hoop narigheid. Zakkenrollers werken vaak samen. De ene zakkenroller gaat op zijn of haar doel af, de ander houdt de omgeving in de gaten. Ze leiden vaak uw aandacht af door u aan te spreken en voordat u het door heeft, bent u al bestolen. Doe altijd aangifte als u het slachtoffer bent geworden van diefstal. De politie vindt regelmatig goederen terug. U kunt via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) een afspraak maken of langsgaan bij het dichtstbijzijnde politiebureau. Ook is het doen van een digitale aangifte via internet mogelijk op www.politie.nl Wilt u eens zien hoe zakkenrollers te werk gaan? Kijk dan eens op YouTube en zoek op zakkenrollers. Tips om zakkenrollers het moeilijk te maken zijn: – Stop uw portemonnee in uw binnenzak of onder uw kleding; – Draag een tas met de klep/sluiting altijd aan de binnen zijde (naar het lichaam toegekeerd) en doe altijd de ritsen goed dicht; – Verlies uw tas en waardevolle spullen nooit uit het oog; – Let goed op als u uw tas(sen) aan de rollator of kinderwagen hangt; – Let extra goed op bij plaatsen waar veel mensen komen zoals op de markt, in winkelcentra en bij evenementen.

Buurtpreventie: zien, horen en melden!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com