De ogen en oren in úw buurt!

Een steentje bijdragen aan de veiligheid in eigen dorp!

Interview met Patrick

Ongeveer vijf jaar geleden stond team Buurtpreventie op de Zomerparkdag. Daar had Patrick een gesprek met iemand van het team. Dit enthousiasmeerde Patrick zó, dat hij besloot om vrijwilliger te worden bij Buurtpreventie!

Patrick vertelt dat Buurtpreventie laagdrempelig is. Het kost weinig moeite om tijd vrij te maken voor zo’n gezellig team. Ik heb een zittende baan, dus een keer per twee weken een uurtje lopen is dan een mooie bijkomstigheid. Belangrijk daarbij is natuurlijk ook het preventief bezig zijn in je eigen dorp. Het gaat om veiligheid, een bijdrage kunnen leveren, alertheid en je nuttig maken door gezien te worden.

“We merken openbare gebreken sneller op, zoals bijvoorbeeld defecte verlichting, losliggende stoeptegels, overhangend groen etc. Dit komt doordat we zo regelmatig lopen. Ik kan mij voorstellen dat de gemeente daar minder tijd voor heeft, gewoonweg omdat zij nog andere verplichtingen hebben”, verteld Patrick en mede daarom zijn wij, team Buurtpreventie, in het leven geroepen!

Doordat we gewoon burger zijn, alleen dan met een extra verantwoordelijkheid, zijn we gemakkelijk aan te spreken en andersom.

Patrick houdt, naast het lopen bij buurtpreventie, ook de app Nextdoor bij. Zodra er meldingen, problemen of andere bijzonderheden zijn, pakt hij dit op. Hij noemt zichzelf gekscherend ook wel ‘de burgemeester van Nextdoor’.  Als ik aan Patrick vraag hoe hij buurtpreventie in één pakkende zin zou moeten samenvatten zegt hij:

Een steentje bijdragen aan de veiligheid in eigen dorp”.

Patrick, wij danken jou voor je bijdrage en hopen dat jouw verhaal een inspiratie mag zijn voor anderen die graag een bijdrage willen leveren aan een veilige samenleving.

Team Buurtpreventie Hendrik-Ido-Ambacht

Wil jij ook een bijdrage leveren? Neem dan contact op via info@buurtpreventiehiambacht.nl en vraag naar de mogelijkheden!
Martine Metz, pr@buurtpreventiehiambacht.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com